miercuri, 7 decembrie 2011

Limbajul nonverbal-Mimica fetei

Mimica fetei


Mimica fetei este data de partile mobile ale fetei: ochii, sprancenele, buzele. Un bun model trebuie sa stie ce expresie are fata ei daca isi ridica sprancenele intr-un fel, daca isi tuguie buzele, intr-un cuvant trebuie sa se cunoasca foarte bine, pentru ca atunci cand fotograful ii va cere sa fie suparata sau sexy, ea trebuie sa stie mimica necesara.

Sprancenele se pot misca simultan sau individual, in functie de mesajul pe care doriti s ail transmiteti. Se pot impreuna, pentru a exprima furie, suparare; in sus si despartite pentru a exprima frica, in mijloc pentru a exprima surpriza.

Pleoapele  pot contribui la mimica unei fete.
In general, ele trebuiesc deschise, nu inchise la jumatate sau extreme de deschise. Ele trebuiesc tinute normal. Cand se realizeaza o poza, ele trebuiesc modificate in functie de mimica ceruta de fotograf. 

Pupila ochiului se poate roti, executand un cerc complet, cum este reprezentat in fotografia de mai jos.Pupila se misca independent de cap, in functie de mimica ceruta.



Gura are un rol foarte importanta in expresia unei fete. Mimica gurii poate fi ajutata de producerea unor sunete: uau! Aaahhhhh!!!no!!!!....Fata modelului dintr-o fotografie ce spune o poveste, devine parte din acea poveste.



Emotiile de baza

1.    Fericirea . Emotia este exprimata foarte bine de ochi, stralucirea lor, radierea de luminozitate, la care se adauga zambetul, un ingredient special.


2. Furie – pentru exprimarea furiei se incearca impreunarea sprancenelor , expresia ochilor de suparare si mimica guzelor.



3.    Parere de rau -  sprancenele se apropie si se unduiesc in sus. Intensitatea poate varia de la parere de rau la tragedie.



4.    Frica – sprancenele se ridica si se despart.




Despre zambet
 

Feluri de zambete:
1.    Zambetul rautacios este folosit in general de adolescenti, care privesc flirtul ca pe un joc , unde rautatea isi are locul ei.


2.    Zambetul timid 
este folosit de tinerii nesiguri pe ei.




3.    Zambetul de aprobare, consimte acordul cu cele spuse, aproba situatia.



4.    Zambetul “intrebare”. Cu mult umor, asteapta un raspuns la o intrebare cu o sclipire stralucitoare.



5.    Zambetul “ma bucur ca traiesc”
 – pentru toate varstele.  Apreciaza viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu